Vuonna 2018 sain tehdä useammankin asiakasyrityksten kanssa yhteistyötä henkilöstöhallinnon kehittämisessä, liiketoimintakehittämisessä, tuotekehityksessä ja markkinoinnissa. Haluan nostaa kuitenkin kaksi asiakkuutta esiin, joissa erilaisista toimeksiannoista huolimatta yhtäläistä on käyttäjäkokemuksen parantaminen.
Unikie
Ensimmäisenä asiakkaana nostan Unikien, joka on yksi Suomen nopeimmin kasvavista IT-taloista. Olemme tehneet Unikien kanssa yhteistyötä People & Culture -tontilla sekä henkilöstöhallinnon alueella. Yhtenä työstettävistämme teemoista vuonna 2018 oli sisäisen kommunikointi- sekä toimintatapojen kehittäminen.
Nuorena yrityksenä Unikien toimintapoihin ei ole legacya vaan voimme vapaasti luoda juuri sellaisen tavan kuin yritykselle on parasta. Kokeilukulttuuri näkyy myös tässä toiminnassa – valmista ei tule koskaan vaan toimintaa parannetaan ja se mukautuu koko ajan organisaation kasvamisen mukana. Miten juuri meillä toimitaan? Miten juuri meidän työkaluja käytetään? Unohtamatta yleisiä työlaki- ja aika säännöksiä ja niiden kommunikointia kaikille työntekijöille.
Tiedon löytämistä lähdimme parantamaan tarjoamalla helpon kanavan kaikelle jaettavalle tiedolle. Käytämme siitä nimitystä Unikie Handbook – Unikien käsikirja. Samasta kanavasta löytyy toimintatavat, sisäiset tiedotteet, uutiset, artikkelit ja tapahtumien tiedot. Emme tyytyneet siihen, että tieto ovat olemassa jossain kunhan sen osaa löytää. Uskomme, että tiedon saattaminen kaikkien ulottuville yhtäläisesti nopeuttaa asioiden läpivientiä ja vaatii yritykseltä pienempää hallinnollista ponnistusta. Lisäksi mahdollistimme koko henkilöstölle muokata, korjata ja lisätä toimintaohjeita. Parantamalla yhteistä tietolähdettä, autamme toisiamme.
Neuro Event Labs
Toinen asiakasyritys jonka haluan nostaa esiin on Neuro Event Labs. Tämä Best AI Service in Finland 2018 -palkittu yritys tarjoaa lääkäreille enemmän ja tarkempia havaintoja epilepsiakohtauksista kustannustehokkaasti, jotta he voivat tarjota parempaa hoitoa potilailleen. Nelli-järjestelmä käyttää konenäköä ja keinoälyä havaitakseen mahdolliset kohtaukset, jotta hoitohenkilökunnan ei tarvitse valvoa ja tarkkailla potilasta itse läpi yön.
Tehtäväni on järjestelmän käyttöönotto potilaiden kotona. Käytännössä tuomme kameran etäyhteyksineen ihmisten makuuhuoneeseen. Kyseessä onkin ennemminkin ihmisten kohtaaminen, kuin vain laitteiston asentaminen. Makuuhuone on meillä usein se viimeinen paikka, mihin haluamme vieraita päästää kotonamme ja uudenlaisen teknologian käyttäminen voi tuntua pelottavalta. Siksi luottamuksen luominen heti ensi kontaktista on tärkeää oikean ja riittävän tiedon saamisen, eli järjestelmän oikean käytön, kannalta. Lisäksi kotimonitorointiin liittyen käyttöönottaja on usein lääkärin lisäksi ainoa, joka on potilaan kanssa tekemisissä tarkkailuun liittyen, joten vierailun aikana käsitellään myös paljon tuntoja ja kokemuksia hoitotavoista. Potilaat tietävät miksi järjestelmä on heillä, mutta keskustelua herää siitä miten se toimii, mitä se tekee, mitä se ei tee, mitä lääkärille menee nähtäväksi, mitä tarkkailun aikana tapahtuu ja mitä sen jälkeen tapahtuu.
Nämä kohtaamiset tuovat arvokasta tietoa suunnitellessa järjestelmää sellaiseksi, että sen voisi potilaat joku päivä itse ottaa käyttöön.
Asiakaskäynnin kokemuksen parantaminen sekä tiedon löytämisen helpottaminen usein tuntuvat tehtäviltä, joihin panostaminen ei ole yritysten prioriteettilistan kärkipäässä. Jotta voisimme tehdä päivittäisissä toimissamme päätöksiä itsenäisesti, riittävän informaation saatavilla oleminen, niin laitteiston käytössä, kuin organisaatiossa toimimisessakin, on tärkeää.
Mitähän vuosi 2019 tuo tullessaan?
Discover more from Tassberg Consulting
Subscribe to get the latest posts sent to your email.